Влез в ролята на любимата си филмова звезда!

Как да постигнем звезден стайлинг у дома?

Модерната жена има толкова динамично всекидневие, че много често, подобно на истинска актриса, тя сменя своите роли в живота. Понякога в един ден можете да я видите като грижовна майка, която изпраща детето на училище; през деня вече е в ролята на успешна бизнес дама, а вечер се превръща в романтична половинка. Невероятният талант на жените да се превъплъщават в различни образи ме вдъхнови да създам серия прически, които са станали емблематични, заради техните притежателки.  В няколко лесни стъпки ще ви покажа как да постигнете звездния стайлинг на забележителните актриси Моника Белучи, Одри Хепбърн, Мерилин Монро и Мишел Пфайфър. Ще влезем и в гримьорната на талантливата Теодора Духовникова, за да видите как сама оформя прическата си, преди да излезе на сцената на Народния театър. И всичко това само с помощта на въртящата се четка с горещ въздух от Rowenta – Brush Activ’ Nano Smart.

Защо точно с Rowenta Brush Activ’ Nano Smart? Моите клиенти често ми споделят, че понякога нямат време да посетят салона или имат половин час да изсушат и оформят косата си. В такъв случай аз им препоръчвам именно въртящата се четка с горещ въздух Rowenta Brush Activ’ Nano Smart, защото е супер ефективна и компактна, и с нея могат да си направят прическа, докато си сушат косата! В следващите клипчета ще видите, че четката се върти в две посоки (ляво/дясно), все едно сте на фризьор и той ви суши с кръглата четка и сешоара. За да щади косата, уредът работи с две температурни степени, според типа коса, както и със студена струя, с която фиксирате прическата. Двете четки с керамично покритие са с диаметър 30 мм и 50 мм – за дамите с модерни по-къси прически и за тези, които предпочитат естествени вълни в по-дългите си коси. Черешката на тортата е йонният генератор, благодарение на който елиминирате наелектризирането на косата и постигате невероятен блясък и гладкост.

Представям ви модерен прочит на култовите прически на някои от любимите ви филмови звезди и начините да си ги направите съвсем сами, стъпка по стъпка, с помощта на Rowenta Brush Activ' Nano Smart.

Приятно гледане!

 

Влез в ролята на изкусителната Малена (Моника Белучи)

 1. Разресваме влажната коса на среден път и я разделяме на сектори.
 2. Навиваме всеки отделен кичур навътре около четката, от края до корена и задържаме до пълното му изсушаване. Изсушеният кичур навиваме около пръста си и го захващаме с фиба.
 3. Ползваме малката глава на въртящата се четка, за да оформим красиви едри къдрици.
 4. Повтаряме стъпките от другата страна. Изчакваме косата да изстине 15 мин, за да запазим по-дълго време формата на къдриците.
 5. Пускаме кичурите и ги разресваме с едър гребен.  Впръскваме текстуриращ спрей в корените за повече обем.
 6. Пуснатата косa я сресваме от корена към краищата. И сме готови!

Влез в ролята на ослепителната Шугър (Мерилин Монро)

 1. Разресваме леко влажната коса на път настрани и разделяме на сектори.
 2. Страничните кичури навиваме поотделно навън около четката, от края до корена и задържаме до пълното им изсушаване. Изсушеният кичур навиваме около пръста си и го захващаме с фиба.
 3. Ползваме малката глава на въртящата се четка, за да оформим красиви едри къдрици.
 4. Бретона навиваме навътре около четката и след изсушаването му го захващаме с фиби.
 5. Повтаряме стъпките за задните кичури. Изчакваме косата да изстине 10-15 мин, за да запазим по-дълго време формата на къдриците.  
 6. Пускаме кичурите и разресваме внимателно косата. Тупираме леко с гребен в корените за повече обем.
 7. Събираме задната коса на тила, като я подвиваме навътре до оформянето на малък кок Шиньон и захващаме с фиби. Страничните сектори тупираме леко и прихващаме към останалата коса. И сме готови!

 

Влез в ролята на неповторимата Холи (Одри Хепбърн)

 1. Разресваме леко влажната коса на път и я разделяме на сектори.
 2. Отделните кичури навиваме навътре около четката, от края до корена, и задържаме до изсушаването им. Оформеният кичур навиваме около пръста си и го захващаме с фиба. Ползваме малката глава на въртящата се четка, за да оформим красиви едри къдрици.
 3. Повтаряме стъпките от другата страна. Изчакваме косата да изстине 10-15 мин, за да запазим по-дълго време формата на къдриците.
 4. Освобождаваме кичурите и внимателно разресваме косата с едър гребен.
 5. Отделяме бретона и го захващаме с фиба. Прибираме косата на опашка с помощта на ластик и фиби. Скриваме ластика с кичур коса и захващаме края му с фиби.
 6. Пускаме бретона странично на лицето и прибираме края му, като го увиваме отново около ластика на опашката. Прихващаме го с фиба. И сме готови!

 

Влез в ролята на вдъхновяващата Елвира (Мишел Пфайфър)

 1. Разресваме леко влажната коса на среден път и я разделяме на сектори.
 2. Всеки отделен кичур навиваме навътре около четката, от края до корена. Задържаме до изсушаването му и го пускаме.
 3. Продължаваме със сушенето на следващия кичур до пълното изсушаване и оформяне на косата. Ползваме голямата глава на въртящата се четка, за да оформим красиви извити краища. Разресваме косата и оформяме извитите навътре краища с пръсти. Пръскаме с лак. И сме готови!

 

Влез в ролята на забележителната Теодора Духовникова

 1. Разресваме влажната коса на среден път и я разделяме на сектори.
 2. Започваме сушенето и оформянето на косата от бретона.
 3. Навиваме всеки отделен кичур навън около четката, от края до корена, и задържаме до пълното му изсушаване. Ползваме малката глава на четката, за да оформим едри къдрици.
 4. Повтаряме стъпките до пълното изсушаване и оформяне на цялата коса.
 5. Фиксираме прическата с текстуриращ спрей. Готови за сцената. Бъди винаги в главната роля!

И не забравяйте: бъдете винаги в главната роля!

 

Този проект реализирах съвместно с Rowenta България,
стилист: Антония Йорданова,
грим: Слав Анастасов,
оператор: Ивомир Пешев

Leave a Comment