ПРЕДСТАВЯНЕ НА “КОСАТА ДНЕС 3” В АВСТРИЯ (ЧАСТ 2)

Дойде време да разкажа и за последното ми посещение в Австрия, където имах честта да проведа няколко презентации и семинари за фризьорите от най-голямата и успешна верига салони на територията на австрийската провинция Форарлберг (Vorarlberg) - Ölz Intercoiffeur.

За мен беше голямо удоволствие да получа от собственика на салони Ölz Intercoiffeur, Gerhard Ölz, видял многото добри отзиви за нашата работа при предишните ми посещения в Австрия, покана за провеждане на семинари и обучения на персонала в салоните му в граничните градове Dornbirn и Bremenz.

Вече съм пред салона, който се намира в една страхотна сграда в центъра на града

Posted by Georgi Petkov on Wednesday, October 28, 2015

Интересен факт е, че много хора идват специално от Швейцария и Германия, за да посещават неговите салони. Това е и една от причините Gerhard Ölz да се стреми към постоянно израстване и развитие на персонала, като крайната му цел е да покрива максимално нуждите и желанията на своите клиенти.

В продължение на два дни, семинарите протичаха под формата на кратка презентация на албума “КОСАТА ДНЕС 3” и демонстрация на техники за официални прически, разделени в четири категории:
1. Плитки
2. Опашки
3. Топиране
4. Туистове и къдрици

От най-младите и начинаещи до дългогодишните и опитни коафьори - всички преминаха с голям успех обучението.

Ето ни пак всички пред салона, доволни от страхотния ден 🙂

Posted by Georgi Petkov on Wednesday, October 28, 2015

Придобивайки основни умения в тези 4 групи, реално коафьорите получиха най-добрата основа и възможността да започнат да градят сами своите идеи и фантазии с косите на своите клиенти. След демонстрационната част, в която показвах стъпка по стъпка как се правят 4 прически с микс от основните елементи, следваше кратка пауза. Австрийските ми колеги бяха изключително развълнувани и нямаха търпение следобед да работим заедно на учебните глави.

Кипи усилен труд

Posted by Georgi Petkov on Tuesday, October 27, 2015

Първата прическа, която бе представена, е от колекцията Desert Flower и е инспирирана от африканското изкуство. Тя съдържа 2 от основните елемента: висока опашка и плитки. Тук показах какви са тънкостите при събиране косата на опашка без оставяне на така наречените „бабунки“ и как да определим точното място на опашката спрямо лицето. При плитките изтъкнах колко е важна посоката на плетене, за да може да изградим най-правилната форма.

book75

Следващата прическа, която представих беше романтичния небрежен кок с плитка от колекцията Aquamarine. Тя е много подходяща за трениране на техниките за топиране. Как трябва да се прави, когато искаме да постигнем обем, основа на прическа или само текстура. Също така и с какви инструменти да се работи.

04_1_kosata_dnes

Къдренето и навиването на косата, както и важността на посоката на навиване бяха застъпени в прическа от колекцията Passion of Mary и отново от колекцията Aquamarine. Добре навитата коса и подготвена в правилната посока е 70% от изработването на прическата. След това косата просто сама води фризьора към формата, която да извае. При туистовете освен да е добре подготвена косата, е важно да се усвои добра техника на навиване на косата около пръстите, за да се изгради перфектната форма туист.

book27

След прецизни обяснения и показване стъпка по стъпка на всички елементи, прическите бяха напълно готови. При някои от елементите коафьорите срещнаха известни затруднения, но като цяло финалните резултати бяха много добри.

Най-важното за мен беше, че колегите останаха много доволни от новите знания, които получиха и се почувстваха още по-инспирирани да правят множество нови прически на своите клиенти.

Ето в края на деня всички са готови и показват своите "глави" с официални прически

Posted by Georgi Petkov on Tuesday, October 27, 2015


Малко повече за албума "Косата Днес 3 - стъпка по стъпка с Георги Петков"

Изданието, което представлява двуезичен албум на български и английски език, представя селекция от актуални решения за косите както за дамите, така и за господата, представени със стилни фотосесии, обединяващи всички елементи – коса, грим и тоалет в цялостни актуални визии.

280_book_photo_image_1

Всяка тенденция е претворена във впечатляваща модна фотосесия. Фотографи на поместените снимки в албума са Георги Андинов, Дилян Марков и Диляна Флорентин.
Модели са неотразимата Алекс Раева и топманекени от „Визаж“ и „Ивет Фешън“, сред които Кристина Милева, Лиляна Станаилова, Атина Иванова, Миглена Христова и други.
В книгата е включено практическо ръководство, съдържащо безценни съвети за направата на бърза и безупречна прическа. Стъпка по стъпка са показани прически с всички прилежащи техники и трикове на професионалиста.

Може да поръчате книгата от тук>>

Leave a Comment