Розово в косите

Преднамереното акцентиране на ярки и не толкова естествени цветове се обозначи на модните подиуми през пролетта на 2012, едновременно с първата книга на Георги Петков - “Косата Днес” - стъпка по стъпка. Тази концепция беше представена от автора още през 2011, когато бе заснета фотосесията на модела на Ивет Фешън - Ива Янкулова за корицата на “Косата Днес”. И оттогава вече все по-често се срещат , дори по улиците, популярни личности с русо и розово. Причината тази тенденция да стане толкова популярна не само в модните среди, но и на улицата е феномена “блондинки”, които с лекота експонират и провокират в ежедневието с ярките си розови дрехи и червило, което всъщност е вече тяхна запазена марка. Предпочитаното съчетание е розово като микс тон към русото.

Разбира се, за трите изминали години тенденцията претърпя промени в посока обновление, като тази година се трансформира в един по -”траши” аспект като отличителните белези в различните варианти на тези промени са няколко. Можете да се спрете на “омбре” - плавен цялостен цвят или вътрешни кичури от бебешко розово, през бонбонено пастелно (бледо розово, като захарен памук) до фуксинено цикламено (ярко розов към цикламено). Всичко това е актуално и ако решите да експериментирате е важно да знаете, че яркостта и нюанса трябва да бъдат хармонизирани с цялостния ви имидж. В случая, препоръката е да се доверите на професионалист, ако искате успешно да се справите при преминаването към този вариант, особено ако трябва да изрусявате косата.

Друга вариация, ако цветът покрива цялата коса, е една идея по-бонбонено розово и с малък черен корен или по-наситено розов, сякаш косата расте розова в корена и изсветлява надолу. Създава се визия на блондинка с израснал корен, но погледната през розов филтър.

Ето и една друго вариация, която кумирът на няколко поколения Мадона успя да превърне в хит за броени месеци. Снимките на новата й визия не са много и трудно се откриват, което подсказва, че това е просто една провокация от нейна страна и след която да се наслаждава на това подстрекателство. Реакциите не закъсняха - русото с розовото е хит и това лято и няма съмнение, че много нейни фенове ще я последват в турнето й през идващия септември с боядисани русите си коси в розово. Така че ако искате да сте в хармония с Мадона, оставете голям черен корен на русо-розовото си омбре, което може да е микс от розов или розов и лилав цвят, със златисто руса коса и засилен констраст между русо и розово.

Но преди всичко, бъдете себе! Не се увличайте по всичко което е хит в модата и ако “траши” розовото не е вашият цвят, не го правете само, за да бъдете модерни. Обърнете внимание на тенденциите през идващите месеци - сезонът предлага много разнообразие.

Leave a Comment