Тайната на перфектните къдрици

Изящно падащите красиви къдрици винаги са били тайното оръжие на жените. Небрежните вълни, обемните или ситните игриви къдрици могат да накарат всяка дама да се чувства още по-женствена и красива във всеки момент от деня и по всякакъв повод.
През годините къдриците търпят множество промени, като с всяка изминала година те стават все по-обемни, за да подчертават естествената красота на дамите още по-добре.
Бумът на къдравата коса е през 50-те години на миналия век, когато Мерилин Монро популяризира обемните ретро къдрици, които се превръщат в символ на американския pin-up стил. През 70-те те отново са актуални, но вече са много по-непокорни и небрежни. Следващото десетилетие се характеризира с по-стилизирани прически , а през 90-те всичко се променя, когато започват да навлизат разнообразни уреди и маши за различна дебелина, форма и обем на къдриците. Актуалният стил в прическите днес напомня най-вече на модата от 70-те – със среден път, с малко обем в корена и повече в краищата или на холивудския блясък от 50-те с коса, преметната на една страна с леки вълни в основата. Независимо кой стил предпочитате, можете лесно да постигнете перфектните къдрици у дома, доверявайки се като мен на автоматичната маша за коса Rowenta So Curls.

so-curl-blog-2

Защо избрах автоматичната маша за коса Rowenta So Curls?
Rowenta So Curls е най-лесният начин за мигновено оформяне на красиви къдрици. Това е уредът, с който мога да създавам различни ефектни къдрици, подходящи за всякакви прически и поводи.
Благодарение на 4-те опции за продължителност на къдренето (6-8-10-12 сек) и 3-те настройки на температурата (170 - 200 - 230°C), може да се постигнат разнообразни стайлинг варианти: едри букли, ситни и стегнати къдрици или небрежни вълни за по-естествен вид.
И с машата се работи лесно – загрява само за 30 секунди, сама навива къдрицата с едно натискане на бутона на дръжката, а вграденият таймер сигнализира, когато тя е готова. Отделно гарантира естествен вид на къдриците, тъй като тя сама избира посоката на къдрене (ляво/дясно).

Как се работи с автоматичната маша Rowenta So Curls?
Най-важното правило е да се работи с машата на добре изсушена коса, а секторите, които ще се къдрят да имат еднаква ширина (max до 2 см). В процеса на къдрене, избягвайте да взимате сектори, които са на различни места, защото тогава рискувате кичурът да остане прав или недобре оформен – т.е. той в основата си ще е прав, а къдрицата ще продължава надолу и няма да има желания обем и форма. Хубаво е винаги уредът да бъде поставян близо до главата и да е разположен под прав ъгъл, за да може къдрицата да започва от основата на корена и да се избегне скубането.
Също така отделният кичур трябва да се държи изпънат, докато се поставя в процепа на машата и се натиска бутона на дръжката, за да може да се навие правилно около нагретия вътрешен цилиндър.

blog_step 0

blog_step 1

blog_step 2

blog_step 3

Какви къдрици може да се постигнат с автоматичната маша Rowenta So Curls?
Според желания ефект, който искаме да се постигне, може да се селектират кичури с много малка разлика в дебелината. Хубаво е те винаги да са тънки и добре разресани. Колкото по-малко време се държи уреда и колкото по-ниска е температурата, толкова къдриците ще са по-отпуснати, но така се рискува да не издържат дълго. При по-фина коса е подходящо уредът да се настрои на температура от 170 градуса, защото това е оптималната температура, при която косъмът не се уврежда. Автоматичната маша предлага възможност да се къдрят както по-фини, така и по-гъсти коси, като е препоръчително при по-фините коси температурата да е по-ниска, а при по-плътните – по-висока.

Snimki_Joro4

Snimki_Joro8

Snimki_Joro12

Плажни къдрици
За да се постигне популярния в момента ефект на плажни къдрици, е хубаво да се използва продукт, който да оформя косата (например salt spray или sugar spray), вместо да оставяте солената вода да изсъхва по нея, тъй като тя вреди на косъма, като го изсушава и разрушава структурата му. Плажните къдрици е подходящо да се носят в градове, където е по-влажно и има море. В големите градове, където въздухът е много по-сух, продуктите за такъв тип къдрици не работят добре, защото косата става много лепкава и се стилизира трудно.

Beach curls

Snimki_Joro3

Какво трябва да знаем при оформянето и поддържането на къдриците?
Преди косата да се третира с топлинни уреди като автоматичната маша на Rowenta - So Curls е хубаво да се използва продукт за термозащита на косъма, който спомага и за по-лесната обработка и по-дълготрайната фиксация на прическата. Красивите къдрици издържат повече време, като се използва добър стилизант за фиксирането им. Най-добре е след оформянето на буклите с машата, те да се оставят да изстинат, за да може косата да „стегне“ и след това да се разрешат толкова пъти, колкото е необходимо, за да се постигне желаната форма.

curls 1

curls 2

curls 3

curls 4

Аксесоарите и къдриците - тенденции
Първия вариант за използване на аксесоари, когато косата е оформена в красиво падащи къдрици, е да я сплетете леко от едната страна, да я оформите на две плитки или на небрежен кок и да я закрепите с блестящ аксесоар. Диадемите, които се слагат като венец отзад - напред и не повдигат прическата, а само подчертават обема, също са прекрасен вариант при официален повод и може да се използват за прибиране на косата в романтичен кок с паднали къдрици. Друг вариант е високата тупирана опашка на къдрици с много аксесоари с кристали или метални повърхности, подредени в предната част на косата.

Snimki_Joro9

Leave a Comment