От “нула номер” до дълги коси или плитки

Напоследък разнообразието при мъжките прически е толкова голямо, че трудно би могло да се представят всички из един път. Доколкото косата е продължение на вашия личен стил и вие сте наясно с дължината, която ви подхожда и се чувствате добре, ще разгледам тенденциите в трите основни групи - къси, средни и дълги коси. За по-голяма образност, към всеки стил съм подбрал и примерни снимки, за да имате по-добра представа за избора на следващата ви прическа.

11668044_10153416675942068_376568381_n

По отношение на късата коса, по – известна е прическата “първи номер”. На пръв поглед тя е лесна, но е изключително важно да бъде направена на правилна костна структура на главата. Перфектният контур е задължителен, дори ако пострижката започва от “нула”. По-красиво е, ако косата в горната част на главата е с 2мм по-дълга от останалата, защото само тогава имаме оформена прическа.

HairToday03-men-3

За коса със средна дължина, по-разпространена е прическата “от страни късо, отгоре модерно”, която представлява късо подстригана отстрани с градация, свързваща се плавно с горната видимо по-дълга част от косата. За коси с такава дължина подхождат изключително много модерните напоследък бради, особено ако се направи добра преливка между двете и се поддържа ежеседмично.Такъв тип прически може да носите стилизирани със силна фиксация назад или с лек обем тип “Johnny Bravo”. Прилагането на крем и лак за коса е предпочитаната комбинация при фиксация на косата. Разбира се, имате свободата, в зависимост от типа прическа, да използвате също така вакса или гел.

HairToday03-jungle-1

За дългите мъжки коси, които са чупливи или къдрави, препоръката е оформяне с небрежни вълни и леко фиксирани къдрици. В случай, че дължината на косата, а и вашият стил то позволяват, вариант е опашка или лека плитка.

HairToday03-men-4

Нещо, което е полезно да знаете е, че мъжете блондини са много актуални - силно изрусени или ярко оранжеви коси са хит през това лято. За по-дръзките, пепел от рози е също цвят, който би могъл изключително добре да подчертае вашата индивидуалност и провокативност.

HairToday03-jungle-2

В същата посока, хитово е като тип боядисване при мъжете с по-дълги коси омбрето, но тук отново е добре да се съобразите с личния стил, публичност и обществено положение.

11420037_10153394969487068_2074372924_n

Leave a Comment