Съвети как да предпазим или “спасим” косата си от яркото слънце

През слънчевите месеци е хубаво – даже задължително, всяка дама да се подсигури с подходящ комплект продукти грижа за косата. Най-добре е да се посъветва със своя фризьор кои са най-подходящи за нейната коса, но след излагането на слънце и солена вода при всички положения бих препоръчал ботокс терапия, за да върне лъскавината и добрия вид на косата ви“, обяснява коафьорът Георги Петков специално за MissIs.
Това е продуктова линия, разработена за лечение на суха, изтощена и увредена коса. Тя съдържа колаген, кератин и екстракт от шам-фъстък –комбинация, която действа директно на косъма, като възстановява плътността, структората, еластичността и блясъка на косата.
Тази терапия е отлична за след боядисване, защото знаете колко бързо слънцето заличава боята и променя нюансите й, а с ботокса цветът ще се запази за по-дълго, особено за по-неустойчивите тонове като червено и медно, както и за ”fashion colors” – лилаво-розови или сини оттенъци. Прилагането на тази терапия след боядисване увеличава издържливостта на цвета и яркостта му.  Тя е добър избор и за руси коси – не променя цвета, а увеличава блясъка.

Хубавото при нея е, че запечатва “цъфналите” и увредени краища, заглажда косъма. При направа на прав сешоар или навиване на маша, прическата издържа по-дълго време. 
Прилагането на ботокса отнема от 30 до 50 минути, в зависимост от дължината на косата, плюс времето за сешоар. Трайността й има видим ефект до 3 седмици.
И така, след като се върнете от море, си я направете, и ще се радвате на красива коса, но не е добра идея да си правите ботокс терапия преди да отидете на морска ваканция – от солената вода ефектът й ще изчезне.

Leave a Comment