Как да бъдем винаги в главната роля с подходящата прическа

Идеи за лесни и ефектни прически у дома

В забързаното всекидневие все по-често ни се налага да се подготвим за работа, парти или среща за минути. Затова е важно да имаме верен помощник у дома, на който да разчитаме за постигането на безупречна причеса, когато не може да посетим своя любим коафьор. Желателно е той да е лесен за употреба вкъщи и да ни спестява време. И тук на помощ идва въртящата се четка с горещ въздух от Rowenta – Brush Activ’ Nano Smart, за която бих искал да ви разкажа малко повечко и да ви представя няколко идеи за ефектни ежедневни и официални прически.

Rowenta Brush Activ’ Nano Smart е най-ефективната и компактна въртяща се четка с горещ въздух на марката, с която лесно и бързо може да оформите косата си, още докато я сушите. Дори и в домашни условия с четката може да постигнете професионални резултати, тя е така създадена, че с двете посоки на въртене на главата (ляво/дясно) да се възпроизведат движенията, характерни при работа с кръгла четка и сешоар в салона – например БОБ ефект с въртенето навътре или с въртенето навън, както и актуална романтична визия от шестдесетте години на миналия век. Уредът има две степени на температура за различните типове коса, хладка струя за трайно фиксиране на прическата и 2 четки с керамично покритие с диаметър 30 мм и 50 мм. Те позволяват да сушите и оформяте бретони, по-къси коси, а също и да постигате повече обем и красиви естествени вълни на по-дълги коси. И не на последно място - йонният генератор елиминира наелектризирането на косата и й придава повече блясък. Заради компактния си размер четката е супер удобна при пътуване, събира се дори в дамска чанта.

Ето няколко идеи за бързи ежедневни и стилни официални прически, които създадох с помощта на Rowenta Brush Activ' Nano Smart. И за да е още по-лесно, заснехме и стъпка по стъпка видео инструкции.

 

Всекидневни прически

Права коса с леко извити краища

 1. Влажната коса се разделя на три части, ако е по-дълга и гъста – може и на 5 части, преди да започнете да я сушите и оформяте с голямата глава на въртящата се четка Rowenta Brush Activ’ Nano Smart.
 2. Започнете сушенето от най-долните слоеве, кичур по кичур.
 3. Всеки отделен кичур разрешете леко и навийте навътре около четката от края до корена с помощта на въртящата се функция (ляво/дясно) на уреда. Задръжте го около 40 секунди до пълното му изсушаване и го пуснете.
 4. Продължете със сушенето и оформянето на следващия кичур до пълното изсушаване и оформяне на косата.

 

Стилнa полуприбрана коса

35

 1. След като сте изсушили косата и оформили леко извити краища навътре с Rowenta Brush Activ’ Nano Smart, разделете косата на среден път. (вижте първите 3 стъпки по-горе)
 2. Отделете кичур коса от едната страна на слепоочието, като оставите тънък кичур коса да пада свободно около лицето.
 3. Леко увийте по-плътния кичур и го прихванете с фиба отзад.
 4. Повторете стъпките и от другата страна. Оформете бретона.

 

Официални прически

Бляскави и стилни къдрици

 1. Влажната коса се разделя на среден път преди да започнете да я сушите и оформяте с малката глава на въртящата се четка.
 2. Започнете от бретона – отделете го и го навийте навън около четката от края до корена с помощта на въртящата се функция (ляво/дясно) на уреда. Задръжте до пълното му изсушаване.
 3. Продължете със сушенето и оформянето на следващия кичур. Като всеки следващ кичур се навива малко по-надолу, за да се получи диагонал от челото до края на врата.
 4. Всеки отделен изсушен и оформен кичур се навива около пръста и се защипва с алуминиево щъркелче. Изчаква се да изстине 15 минути.
 5. Кичурите се пускат и се разресват от корените до краищата с едър гребен. Дооформят се с пръсти и се фиксират с лак.

 

Небрежна рок-шик прическа

10

 1. За да придадете по-бунтарско излъчване на вече готовата си прическа, изпълнете следните 2 стъпки, след като изсушите косата и оформите изящни къдрици по описания по-горе начин.
 2. Отделете U-образен сектор от челото до най-високата точка на главата. Впръскайте текстуриращ спрей в корена и тупирайте в основата с тупажно гребенче. Пригладете с гребен назад и фиксирайте с фиби.
 3. Дефинирайте къдриците надолу кичур по кичур, като увивате всеки кичур поотделно около пръста си и фиксирайте със сух лак с лека фиксация.

 

Звездни прически

 

Звездна прическа, вдъхновена от Кейт Мидълтън

 1. Влажната коса се разделя на три части, ако е по-дълга и гъста – може и на 5 части, преди да започнете да я сушите и оформяте с малката глава на въртящата се четка Rowenta Brush Activ’ Nano Smart.
 2. Започнете сушенето от най-долните слоеве, кичур по кичур.
 3. Всеки отделен кичур разрешете леко и навийте навътре около четката от края до корена с помощта на въртящата се функция (ляво/дясно) на уреда. Задръжте го около 40 секунди до пълното му изсушаване и го пуснете. Навийте кичурът около пръстите и го фиксирайте с алуминиево щъркелче.
 4. Продължете със сушенето и оформянето на следващия кичур до пълното изсушаване и оформяне на косата. Бретонът навийте навън около четката. Завийте и фиксирайте с щъркелче.
 5. Изчакайте да изстине цялата коса около 15 минути, след което пуснете всеки кичур и фиксирайте с текстуриращ спрей.
 6. Срешете цялата коса с едър гребен до оформянето на едри романтични вълни.

 

Звездна прическа, вдъхновена от Роузи Хънтингтън-Уайтли

 1. След като сте изсушили и оформили лявата част на косата с Rowenta Brush Activ’ Nano Smart, пререшете цялата коса отляво-надясно и я прикрепете в средата на тила с две фиби.
 2. Дясната страна изсушете и навийте навън с малката глава на четката, като започнете от челото. Всеки следващ кичур се навива малко по-надолу, за да се получи диагонал от челото до края на врата и се фиксира с алуминиево щъркелче.
 3. Отвийте кичурите след като изстинат и ги пререшете с широк гребен, за да се получат по-добре дефинирани (стегнати) къдрици.

 

И не забравяйте да се забавлявате, въпреки забързаното ежедневие.

Този проект реализирах с безценната помощ на Rowenta България, стилист: Антония Йорданова, фотограф: Ивомир Пешев, грим: Марина Младенова и чаровната Християна Димитрова от Ивет фешън, която беше модел за прическите.

*Ефективност при сушене от Rowenta. ** За съхранение.

Leave a Comment