boyscoutmag !

Великият Гетсби

ОТ: СВЕТОСЛАВ ПЕТРОВ, 18 ФЕВРУАРИ 2013

Петър Стойчев © Георги Андинов
Фризьорът Георги  Петков пуска второ издание на книгата си с прически за специални случаи. Този път се е престрашил да включи и мъжки прически въпреки че официалните поводи в нашето ежедневие обикновено се изчерпват с присъствието на сватби. Жоро обаче се забавлява много с мъжкото подстригване, защото последното изисква изключително внимание към детайлите и съвършена прецизност.
Опитвам се да покажа как една и съща подстрижка може да изглежда ежедневна или официална в зависимост от стилизиращите продукти, с които е направена. Това важи и за мъжете с къса коса. Освен това се съобразявам и с необходимото излъчване – от небрежен младеж, през сравнително невинен ученик до по-формален работещ млад мъж или изискан джентълмен. Книгата съдържа практическо ръководство и съвети как се правят нещата. Мъжете много лесно могат да прокарат страничен път и да фиксират посоката. Косата си застава сама след леко подсушаване, стига да са подстригани с подходящата  техника. Георги Петков
Един съвет, който трябва да запомним? Гелът не е единственият съществуващ продукт за коса. Полезно е да го имаме, но косата може да бъде оформена в пъти по-добре с лак за коса, матираща или лъскава вакса и пудра за обем. Тоникът за фрикции също е много полезен. Освен това е хубаво всеки да си поговори с личния фризьор, който може да препоръча правилните шампоан, балсам и допълнителни продукти за всяка коса.

Николай Николов © Георги Андинов
Николай Николов – Gigolo Joe. Косата се разделя на страничен път и се приглажда с gloss гел на тънки сектори. След първия се приглажда втория сектор и така докато цялата коса не се оформи прецизно и много плътно. След това се използва обратната страна на гребена, за да се приглади максимално, изчаква се да изсъхне и се фиксира с лак без да бъде разресвана.

Васил Дипчиков © Георги Андинов
Васил Дипчиков – Johnny Bravo. Косата се изсушава със сешоар и движение на четката назад и леко настрани. След това се поставя пудра за обем в корена и по дължините. Довършва се с пръсти и се фиксира със сух лак.

Петър Стойчев © Георги Андинов
Петър Стойчев – Jay Gatsby. В шепата се смесва вакса и gloss гел. Полученото се нанася върху влажна коса и се разресва с широк гребен (за да се избегне получаването на бразди). Подсушава се от по-голямо разстояние със сешоар и се фиксира с максимално силен лак за коса.

Трайко Младенов © Георги Андинов
Трайко Младенов – John James Preston. Косата се изсушава със сешоар и движение на четката назад. След което се поставя обилно пудра за обем в корените и по дължината на косъма и се тупира съвсем леко в основата. Прическата се оформя с пръсти, върху които предварително е нанесена водна вакса. Фиксира се с лак за коса.
Второто издание на Косата днес струва 20 лви излиза утре. Повече за Георги Петков –тук.
http://boyscoutmag.com/
http://enthusiast.bg/bg/book/170


Leave a Comment